Počítače budúcnosti


Priemysel, zdravotníctvo či iné pracovné odvetvia sú na počítačoch závislí. Všetky pracovné záležitosti nemôžeme robiť cez smartfón a preto stále sú pracovné odvetvia, ktoré by bez počítaču nemohli fungovať. Aj keď si myslíme, že počítače sú na vynikajúcej úrovni a nemajú nám už čo viac ponúknuť, počítače budúcnosti sľubujú prevratné zmeny, na aké nie sme zvyknutí. Ide o zmeny v praktikách ako komunikujeme a ako pracujeme. Aké trendy budú aktuálne v budúcnosti výpočtovej techniky? Kvantové počítače budú využívať princípy kvantovej mechaniky na vykonanie rôznych výpočtov, ktoré sú pre tradičné počítače nepredstaviteľné.

 

POČÍTAČ

 

Pri takomto kvantovom počítači budete môcť riešiť komplexne problémy a takisto riešiť simulácii molekulárnych procesov či ich optimalizáciu. Umelá inteligencia je skvelý nástroj, ktorý bude samostatne schopný fungovať, učiť a adaptovať sa. Vďaka umelej inteligencii bude možné prijímať rozhodnutia bez zásahu človeka a to výrazne posunie vpred zdravotníctvo, automobilový priemysel či iné odvetvia. Dôležitý pojem budúcnosti počítačov predstavuje rozšírená a virtuálna realita. V budúcnosti môžeme stále viac počítať s technológiami virtuálnej reality, vďaka čomu sa môžeme tešiť na zábavu plnú nových realistických zážitkov, ale takisto to pomôže pri vzdelávaní či práci.

 

počítač

 

Výhodu virtuálnej reality ucítime pri komunikácii na diaľku. Dnešné počítače majú slabú výdrž batérie a každodenne ich pri aktívnom používaní musíme nabíjať. Počítače budúcnosti však sľubujú dlhú výdrž batérie a takisto dlhšiu životnosť čo znižuje náklady na recykláciu počítačov. Vďaka vývoju nových ultratenkých komponentov bude výkonný a spoľahlivý počítač o niekoľko rokov realitou. Vývoj v oblasti počítačov sa zameriava najmä na ovládanie pomocou hlasu a gést. Ľudia sú čím ďalej pohodlnejšie a preto práve hlas a gestá nám umožnia ovládanie nášho počítaču. Počítače nám budú čoraz viac poskytovať väčší komfort, ale takisto môžu prinášať nové príležitosti na prácu v online svete.